Terug naar overzicht
Hutspot met hertenbiefstuk

Hutspot met hertenbiefstuk

Bereidingstijd
35 minuten
Aantal personen
4 personen
Voedingswaarden
710 kcal
Hertenbiefstuk

Ingredienten

4 stuks
Hertenbiefstuk
1000 gr
Kruimige aardappel
3 eetlepels
Milde olijfolie
1 kg
Hutspotgroente
1 theelepel
Venkelzaad
75 gr
Ongezouten roomboter
100 ml
Water
200 ml
Melk
15 gr
Platte peterselie

Kokkerellen maar!

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar.

Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de hutspotgroente met het venkelzaad onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk ca. 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Blus de pan af met het water en roer goed, zodat de aanbaksels een jus vormen.

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree. Schep de gekaramelliseerde hutspotgroente erdoor.

Snijd de biefstuk op de draad in plakken. Verdeel de hutspot over de borden en leg er de biefstuk bij. Besprenkel met wat jus en bestrooi met de peterselie.

Bron: AH.nl
Ook lekker!

Bonenstoof met bacon en geroosterde boerenkool

Bereidingstijd
35 minuten
Aantal personen
4 personen
Voedingswaarden
710 kcal
Terug naar overzicht