Terug naar overzicht
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Bereidingstijd
25 minuten
Aantal personen
1-4
Voedingswaarden
345 kcal
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Ingredienten

380 ml
wildfond
200 ml
port ruby
2
kruidnagels
1
steranijs
1
kaneelstokje
4
hertenbiefstukken
70 gram
ongezouten roomboter

Kokkerellen maar!

Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.

Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.

Bron: AH.nl
Ook lekker!

Ossenhaas met rucola en rode wijnsaus

Bereidingstijd
25 minuten
Aantal personen
1-4
Voedingswaarden
345 kcal
Terug naar overzicht